Oldal nyomtatása

Ecotechnics Klímatöltők

ECOTECHNICS KLÍMABERENDEZÉSEK

TEKINTSE MEG A KLÍMABERENDEZÉSEK ÖSSZEHASOLÍTÁSÁNAK TÁBLÁZATÁT:

                                   

A klímarendszer működésének az elve, hogy a teljes hálózatán keringeti a hűtőközeget. A rendszerben idővel hűtőközeg veszteség jön létre, illetve a rendszer nedvességtartalma is nő, amely rontja a hűtés hatásfokát. Ezért általában évente át kell vizsgáltatni a klímarendszert, amely során ellenőrzik a hűtőközeg mennyiségét, szükség esetén pótolják, illetve a rendszerben lévő nedvesség a vákuumozás során elpárolog.

A feltöltés során olajat pótolnak az alkatrészek kenése érdekében, továbbá igény esetén UV színezőanyagot is a rendszerbe töltenek a jövőbeni szivárgások UV lámpával történő könnyebb fellelhetősége érdekében, amely fontos a költségtakarékos javítás szempontjából. A feltöltést megelőzően vákuum és/vagy nyomás tesztet is célszerű végezni.

A klímaberendezés optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok, baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok elszaporodásához. A légáram a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. A részecskék belégzése nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet. A klímatisztítás történhet vegyszeres, vagy ózongenerátoros eljárással. A tisztítást kellemetlen szagok esetén azonnal egyéb esetben pedig évente célszerű elvégeztetni a szezon kezdetekor.